KEEPERZ VAN HEEZ ZIJN KLAAR VOOR HET NIEUWE SEIZOEN!

We zitten nog midden in de vakantie, maar we kunnen het gras van het nieuwe seizoen al weer ruiken. Een seizoen wat hopelijk langer gaat duren dan de maand die de voetbalcompetitie vorig seizoen geduurd heeft. Er is weliswaar nog wel getraind, maar die échte wedstrijden hebben we gemist. Aan de Keeperz van Heez zal het dit seizoen niet liggen. We spraken met Jorg Eichhorn, vader van Joep (Keeper JO11) en  de nieuwe keepercoördinator voor de jeugd van RKSV Heeze. En niet te vergeten, initiator van de Keeperz van Heez, de nieuwe bijnaam voor de (jeugd)keepers van RKSV Heeze.  Jorg vertelt hoe hij bij de keepers van RKSV Heeze betrokken is geraakt en hoe hij de keepersopleiding van RKSV Heeze naar een hoger plan wil tillen.

“Een doel zonder plan is slechts een wens”

“Een maand of 3 geleden belde ik Peter Bancken (jeugdvoorzitter RKSV Heeze red.) met de vraag of ik wellicht mijn steentje bij kon dragen als keeperscoördinator. “Graag! en Leuk!” was globaal zijn antwoord.” In de weken erna hebben 4 keepers hun lidmaatschap opgezegd (dat lag niet aan de komst van Jorg overigens), het seizoen was voorbij en werd de jaarlijkse puzzel gelegd voor wat betreft de teamindelingen. Werk aan de winkel dus….

Tijdens zijn eerste inventarisatie stelde Jorg vast dat er binnen RKSV Heeze niet echt een plan bestaat over het opleiden van keepers. ‘Al jaren is er een vaste kern van trainers aanwezig die goed samenwerken en werken naar eigen inzicht binnen een vaste leeftijdscategorie. Dat is natuurlijk al super, echter wordt hier in mindere mate rekening gehouden met het (jeugd)beleidsplan’ vertelt Jorg.

Om een idee te krijgen hoe ze eventueel verbeteringen aan kunnen brengen, heeft hij  advies ingewonnen van de keeperstrainer van Ajax en oud-keeper van Heeze, Anton Scheutjens. Inmiddels heeft hij samen met de keeperstrainers een inspirerende kennis avond met Anton achter de rug en zijn er al plannen voor komend seizoen.  

Ook is er gestart met het opzetten van een opleidingsplan voor de keepers van RKSV Heeze. Door het naleven van dit opleidingsplan willen we de kwaliteiten van de jeugdkeepers verbeteren op technisch, persoonlijk en op sportief gebied. Een gestructureerde omgevingscultuur voor de keepers draagt bij aan de totale ontwikkeling van de keepers (dit geldt overigens ook voor voetballers 😉). Door de keeper als individu een plaats te geven binnen de vereniging en de groep als geheel zal er meer eendracht komen tussen de keepers en hierdoor zal de totale ontwikkeling een positieve richting krijgen.

keeperz van heez

“Alles wat aandacht krijgt groeit”

Inmiddels hebben we “Keeperz van Heez” gelanceerd om de groep keepers in de spotlight te zetten. Omdat het keepersvak steeds belangrijker wordt in het hedendaagse voetbal kan een beetje promotie van het keepersvak kan geen kwaad, want we hebben echt meer keepers nodig voor onze jeugdelftallen!  De Keeperz van Heez hebben al een eigen logo, Instagram pagina en een Keeperz van Heez” keeperstenue.

Met deze aanpak willen we op korte termijn het aantal keepers dat we hebben vergroten. Op lange termijn zal ook het niveau van de keepers omhoog gaan door de juiste begeleiding. Het eerste is vooral belangrijk om voor ieder team een keeper te hebben, het tweede is belangrijk om onze selectie teams in de jeugd en senioren op een zo hoog mogelijk niveau te laten spelen. De hele vereniging is er dus bij gebaat.

Trainen met de Keeperz van Heez?

Aan het begin van het seizoen zullen we een kennismakingstraining organiseren voor alle jeugdleden om iedereen die het leuk vindt kennis te laten maken met het keepersvak. We doen dit met name voor de jongere jeugd om de instroom te stimuleren. Uiteraard zijn ook niet leden die het leuk vinden om een keer mee te trainen zeer welkom! Ook keepen bij de Keeperz van Heez? Meld je aan via de website van RKSV Heeze of stuur een mail naar jeugd@rksvheeze.nl

Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met Heeze-Leende24